Bjärton (prototyp) Swingmaster.

Basen utgör en av de första tre prototyperna som tillverkades av Bjärton på uppdrag av Hagströms Musik och beställaren var den världskända och legendariska jazzbasisten Raymond Matthews

Bjärton (prototyp) Swingmaster.

Basen utgör en av de första tre prototyperna som tillverkades av Bjärton på uppdrag av Hagströms Musik och beställaren var den världskända och legendariska jazzbasisten Raymond Matthews "Ray" Brown.

Prototypen saknar vit kantlist på baksidan vilket tillkom senare på den slutliga designen efter att basen skickats till disponent Roland Beronius på Hagströms Musik i Älvdalen för beställarens bedömning.

Basen saknar dessutom serienummer och Bjärtonlogga vilket också får anses stödja uppgiften om att denna bas är prototypen till Swingmastern.

Således är denna bas en av de allra första Swingmaster som tillverkats, troligtvis är denna den allra första Swingmastern som tillverkades. Tillverkningsåret är 1952 eller i början av år 1953.

Basen är utrustad med mikrofon som fungerar alldeles utmärkt. Strängar som sitter på är i fint skick och av modell nylon.

Denna bas köpte jag vinter/våren 2021 av en ren slump från Niclas Lindström i Strängnäs.

Dela den här sidan